Knutselen met kinderen

Soms lijkt het wel of kinderen nooit uitgeput raken en altijd energie hebben. Vaak komt dan de vraag aan bod of je iets leuks met ze wil gaan doen. Dit is natuurlijk hartstikke leuk, maar helaas moeten er ook veel andere dingen gebeuren, zoals het huishouden. Hierdoor heb je niet altijd tijd om je kindje bezig te houden. Echter zijn er een heleboel dingen die de kinderen lekker zelf kunnen doen.

 

Verven

Een bezigheid die kinderen meestal heerlijk vinden, is verven. Geef ze een groot vel papier, wat kleurtjes verf en een kwast, en ze kunnen heerlijk kliederen. Zorg er wel voor dat de omgeving zoals de tafel goed is verpakt in plastic. Als je ze zelf ook nog een schort aangeeft, kunnen ze lekker verven zonder dat je minder blij wordt door verf die overal op zit.

 

Knutselen

Iets anders wat kinderen erg leuk vinden, is een wc rol beplakken. Als je het niks vindt dat je kinderen met een schaar in de weer gaan, kun je ze ook kant en klare figuurtjes geven. Je kunt tegenwoordig erg leuke pakketjes en bakjes met kant en klare figuren kopen voor weinig geld. Vaak bestaan deze ook nog in verschillende thema’s, dus voor ieder kind wat wils. Deze figuurtjes kunnen ze op een wc rol plakken of bijvoorbeeld een fotolijstje van maken. Als je een leuke foto uitprint en op een vel papier plakt, kan je kindje de rand mooi versieren. Dit kan met figuurtjes maar ook met kleurtjes. Dit is ook erg leuk om cadeau te geven aan een familielid. Welke opa of oma wil er nou geen zelfgemaakt fotolijstje met een foto van zijn kleinkind erin?

 

Kleuren

Het klinkt misschien afgezaagd, maar kleuren en tekenen blijven altijd leuke bezigheden voor kinderen. Er kan weinig mis mee en kinderen kunnen er erg hun best op doen om netjes binnen de lijntjes te kleuren.

Tags: , ,