Welke pretecho kies ik?

Krijg je een kindje? Dan is dit een heel bijzonder moment. Vaak kunnen aanstaande moeders niet wachten om hun baby vast te houden. Negen maanden draag je je kindje in je buik, en daarna kun je hem of haar eindelijk vasthouden. Tot die tijd hoef je zeker niet stil te zitten. Je kunt de babykamer klaar maken, geboortekaartjes uitzoeken en kleertjes kopen. Maar je kunt je kindje ook al zien op beeld! Dit kun je doen met behulp van een pretecho. Dit is een echo die je doet voor je plezier. Het is namelijk heel bijzonder om je kindje levensecht te zien samen met je partner. De technologie is al zo ver gevorderd dat er verschillende prachtige pretecho’s  te kiezen zijn. Maar welke pretecho past nou het beste bij jouw wensen?

2D pretecho

Bij een 2D echo wordt er gebruik gemaakt van de oudste technologie. Door middel van geluidsgolven worden er beelden gecreëerd. Deze beelden zijn vrij simpel en in zwart-wit. Wel is het heel leuk om je kindje te zien. Er kunnen vaak ook foto’s worden gemaakt die je mee naar huis kunt nemen. Heel bijzonder om deze aan de toekomstige opa en oma te laten zien bijvoorbeeld!

3D pretecho

Een 3D pretecho is een heel stuk echter! Je kindje wordt namelijk weergegeven in 3D. De afbeeldingen bestaan bovendien uit echte roze gladde tinten. Zo zie je al heel goed hoe je kindje eruit ziet. Lijkt je baby op de vader of op de moeder? Heeft hij of zij de neus van papa of mama? Dit zijn dingen die je echt al kunt zien op een 3D pretecho. De beelden die je te zien krijgt zijn stilstaand maar wel levensecht.

4D pretecho

Een 4D pretecho gaat nóg een stapje verder dan de 3D echo. Bij de 4D echo bewegen de beelden namelijk! Net als bij de 3D echo worden de beelden weergegeven in echte roze tinten met diepte. Maar nu zie je je kindje echt bewegen in de buik. Dit is heel bijzonder voor jou en je partner.

 

De 3D en de 4D pretecho kun je allebei gedurende de hele zwangerschap laten maken. Het mooist komen de beelden uit wanneer je tussen de 24 en 30 weken zwanger bent. Om optimaal te genieten kun je de pretecho laten maken in deze periode, bijvoorbeeld bij Pretecho&Zo!

Geslachtsbepaling

Wil je het geslacht van je kindje weten? Dan kun je kiezen voor een echo met geslachtsbepaling. Een 2D echo met geslachtsbepaling is puur gericht op het bepalen van het geslacht van je baby. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze echo te combineren met een 3D of 4D echo. Zo zie je meteen real live wat je baby aan het doen is op het moment! Na afloop krijg je prachtige foto’s mee die je kunt laten zien aan je vrienden en familie.

Praktijk kiezen

Het is niet alleen belangrijk dat je nadenkt over de keuze voor de echo. Ook de praktijk is van belang. Zorg ervoor dat je kiest voor een professionele praktijk. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent. Ook is het fijn als er een goede sfeer heerst. Als je je op je gemak voelt, kun je optimaal genieten van het moment. Kijk ook naar bepaalde voorwaarden. Mag je bijvoorbeeld gratis terugkomen als de ligging van je kindje niet juist is voor de geslachtsbepaling? Dit zijn fijne bijkomstigheden bij het kiezen van een echopraktijk.

Tags: ,