Zorgen kinderdagverblijven over toeslag kinderopvang

Het gebeurt steeds vaker dat ouders de toeslag de ze krijgen voor de kinderopvang gebruiken voor heel andere doeleinden dan dat ze bedoeld zijn. Hierdoor maken vele kinderdagverblijven zich zorgen, zij hebben namelijk steeds vaker te kampen met wanbetalers.

Via de Belastingdienst is een toeslag aan te vragen voor de kosten van de kinderopvang. Indien dit wordt goedgekeurd wordt deze bij de ouders op de rekening gestort. Het is dan aan de ouders om dit geld weer over te maken naar het kinderdagverblijf. Het lijkt erop dat de laatste handeling steeds vaker uitblijft waardoor het aantal wanbetalers is opgelopen van 3% tot ongeveer 10% in een paar jaar tijd. Het is nu aan de kinderdagverblijven om te proberen met deze wanbetalers om te gaan.

De fraude met de toeslag lijtk vooral te komen door gezinnen die het steeds krapper krijgen in hun financiën, mede door de economische crisis. Daarnaast zijn ook de prijzen van de kinderopvang vaak flink gestegen, zonder alternatief krijgen veel ouders hierdoor de eindjes niet meer aan elkaar.

Tags: , , , , , , ,