Onderscheiding in kinderopvang door bieden van specifieke opvang

Tegenwoordig willen kinderdagverblijven zich steeds meer onderscheiden door specifieke aspecten te kunnen bieden. Een kinderdagverblijf waar goed voor de kinderen gezorgd wordt en waar goede ontwikkeling wordt geboden aan de kinderen lijkt niet meer genoeg te zijn. Ouders krijgen hierbij steeds vaker de keus welke waarden en normen zij stellen bij de opvoeding van hun kinderen om uiteindelijk te beslissen wat het beste kinderdagverblijf is voor de kinderen.
Een paar nieuwe vormen van kinderopvang zijn bijvoorbeeld agrarisch, biologisch en ecologische kinderdagverblijven.
Op een agrarisch kinderdagverblijf zit de kinderopvang op een boerderij. Waardoor de kinderen ontzettend veel buitenruimte hebben en waar er veel activiteiten voor de kinderen zijn. Zij worden hierbij gestimuleerd om meer te bewegen en om veel met dieren in contact te komen. Wanneer u het als ouder belangrijk vindt dat uw kind veel buiten is, is een agrarisch kinderdagverblijf misschien de juiste keuze voor u.
Bij een biologisch of ecologisch kinderdagverblijf kan men denken aan het maken van bewuste keuzes. Wanneer u thuis veel bezig bent met het milieu en duurzaamheid, is dit voor uw kinderen misschien ook de juiste keuze. Men maakt bij deze kinderdagverblijven vaak gebruik van eco-luiers, een pand dat door aardwarmte verwarmd wordt, de kinderen krijgen tussen de middag een biologische warme maaltijd en kinderen worden geleerd om afval te scheiden. Vaak zijn er ook mogelijkheden om buiten in bijvoorbeeld een belevingstuin ervaringen op te doen.
Duurzaamheid wordt in de kinderopvang steeds meer aangemoedigd, zo is er jaarlijks ook een prijs te winnen voor de meest duurzame kinderopvang in Nederland. De zogenaamde Groene Giraf.

Tags: , , , , ,