Huilbaby’s

Alle baby’s huilen. Dat hoort er nu simpelweg bij. Je hoort al snel van de ene ouder:”De mijne huilt niet”. Dit is echter enigszins overdreven, net zoals dat je hoort de mijne huilt alleen maar. Toch zijn er baby’s die het wel erg bont maken. De dokter noemt dit excessief huilende baby’s. In Nederland huilen 2 op de 100 baby’s meer dan 3 uur per dag, 3 dagen in de week. Meestal nog zonder aanwijsbare reden dan ook.

Rust en regelmaat

Op een van de tien gevallen is er een aanwijsbare reden voor deze”jankpartijen”. Echter bij 90% is er niks aan de hand. Leg ze op  goede matrassen en ze huilen nog steeds.  Het meest zijn ze gebaad bij rust. Hoe meer regelmaat en minder prikkels, hoe minder ze huilen.

Internetverhalen

Er zijn enkele opvattingen en adviezen waarvan geen wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze werken, of ze zijn er zelfs mee in strijd. Zo wordt er ook wervelmanipulatie toegepast in sommige gevallen. Dit kan echter leiden tot ernstig blijvend letsel of zelfs dood.  Volg daarom altijd de adviezen van experts en ga niet af op internetverhalen.