Een broertje of zusje op komst

Is er een kleintje op komst terwijl de grote broer of zus al op het kinderdagverblijf zit? Hoe ga je hiermee om? En hoe betrek je het oudste kind bij de zwangerschap? Het is niet alleen voor jullie ouders een spannende tijd, ook voor het oudste kind is het heel spannend om een broertje of zusje te krijgen. Afhankelijk van de leeftijd moet het oudste kind ook betrokken worden bij de zwangerschap.

Op het kinderdagverblijf

Voor de oudste is het natuurlijk erg spannend om een broertje of een zusje te krijgen. Dit zul je thuis merken, maar ook op het kinderdagverblijf zullen ze dit merken aan het kind. Hoe kun je het beste omgaan met de oudste? En wat kun je doen om hem of haar zijn verhaal te laten vertellen op het kinderdagverblijf? Je kindje is vanaf het begin betrokken bij de zwangerschap, bespreek daarom ook de foto’s van de echo met hem of haar. Wanneer je bijvoorbeeld een 4d echografie hebt laten maken door bijvoorbeeld Pretechoenzo  is het misschien wel leuk om je kindje een foto mee te laten nemen naar het kinderdagverblijf. Dan kan hij of zij trots laten zien dat de baby eraan komt en laten zien hoe de baby eruit ziet.

Trakteren

Wanneer de baby eenmaal geboren is, is het voor de oudste eigenlijk wel heel erg leuk om te trakteren op het kinderdagverblijf. Voor de oudste is het van groot belang om ook nog in de belangstelling te staan. Een baby kost veel tijd en daar gaat dan ook veel tijd naartoe, echter heeft de oudste ook aandacht nodig. Probeer hier een balans in te vinden. Trakteren op het kinderdagverblijf kan hier bij helpen. Een leuke traktatie is bijvoorbeeld een plakje cake met glazuur en roze of blauwe muisjes. Je kan ook lange vingers of soepstengels met een uiteinde in glazuur dopen en dan in de muisjes dippen. Je kan ook iets simpelers kiezen, bijvoorbeeld een doosje rozijntjes met daaromheen een roze of blauw lint, eventueel met een kaartje met de naam van de baby eraan.

 

5569571093_6a8d954cbe